L’escola Monalco celebra els seus Jocs Florals

May, 05 2019

El passat diumenge dia 12 va tenir lloc la celebració dels IV Jocs Florals de l'Escola Monalco. Aquesta edició  es va celebrar al gimnàs del centre, que estava ple de gom a gom d'alumnes, familiars, professors i professores.

Els Jocs Florals tenen una gran importància i posen de manifest un dels lemes de l’escola; “Llegir i escriure ens fa grans”, ja que es vol potenciar la creativitat literària i artística, així com contribuir a la conservació de les tradicions culturals.

L'acte, organitzat per l’escola va comptar amb la col·laboració estreta de l’AMPA i amb els patrocinis de les llibreries Codorniu i Bureau Vallée que van participar amb l’aportació de  material escolar com a present per als premiats. La celebració va estar amanitzada per les alumnes Gemma i Martina que van fer una actuació amb els seus violins.

Després de la benvinguda i agraïments per part de la directora de l’escola, Susanna Vicente, es va procedir a l’anunci dels guanyadors i guanyadores. Finalment, es va fer un reconeixement a tres alumnes del centre que han resultat finalistes a la fase territorial dels Premis Sambori i que passaran a la final de Catalunya; la Nayara Salazar, el Bernat Escolà i la Mireia Fustagueras. D’altra banda, també es va felicitar a l’alumne de secundària, Biel Llaverola, per haver estat guanyador en la primera fase del concurs “Jóvenes talentos” que organitza la beguda Coca-cola.

Els premiats i premiades

El primer premi de primer de primària va ser per l’Éric Martí Planetària, el segon premi per la Isona Homs Piernas i el tercer premi per l’Arel Mariño Yánez. Pel que fa a segon de primària, el primer guardó va ser pel Pep Morilla Hornos, el segon per l’Éric Bosch Cabezas, el tercer per l’Amèlia Quintana Covatti i un accèsit pel Blai Ollé Garcia. Els afortunats de tercer de primària van ser en primer lloc en Ton Bayà Morist, en segon lloc la Carla Banqué Cantero, en tercer lloc la Tània Mas Vila i un accèsit per l’Aimar Rodríguez Subias.

Els nois i noies guardonats de quart de primària van ser amb el primer premi l’Hugo Pajares Montiel, amb el segon premi l’Alba Garrido Medina i amb el tercer premi la Lluna Clapés Mir. Pel que fa als nois i noies de cinquè de primària, el primer premi va ser per la Martina Quintana Avila, el segon premi pel Lucas Copoví Alcalá i el tercer premi pel Pol Cruz Parra. Finalment, els afortunats de sisè de primària van ser amb el primer premi el David Blázquez Álvarez, el segon premi el Jan Rodríguez Rovira i el tercer premi l’Oriol de la Fuente Morist.

Els i les alumnes de primer d’ESO premiats en la categoria de muntatge poètic audiovisual van ser amb el primer premi la Gina Marsinyach i la Paula Lucas, amb el segon premi van ser l’Eloi Mañé, l’Anton Aguilera i el Roger Raja i amb el tercer premi van ser l’Ona Fuster i la Paula Giménez.

Els i les alumnes de segon d’ESO premiats/des amb el primer premi en la categoria de microrelats van ser amb el primer premi la Naia Rojo, amb el segon premi el Roc Ollé i amb el tercer premi la Becca Cervera.
Pel que fa a la categoria poesia, on participaven tots els nois i noies de l’ESO, el primer premi va ser per la Carla Morera i el segon premi per la Mireia Florensa. En la categoria narrativa hi va haver un accèssit per la Martina Rubio, el primer premi va ser per la Berta Raja, el segon premi per la Carla Morera i el tercer premi pel Guillem Torres.