Setmana de la Ciència

December, 02 2020

Durant la setmana passada tots els grups d'ESO han realitzant pràctiques experimentals per aprendre els diferents conceptes que treballen a classe de ciències.
Els alumnes de 1r d’ESO es van preguntar si l’aire té massa.

Els alumnes de 2n d'ESO també van practicar al laboratori el concepte de densitat treballat a classe fent aquesta columna de densitats que conté oli, mel, alcohol, detergent per a rentaplats i aigua tenyida amb colorant alimentari. Una pràctica senzilla que podeu fer els més petits i els més grans de la casa i així poder respondre la següent pregunta: quina substància quedarà a baix de tot i quina a dalt?
Els alumnes de 3r d'ESO van repassar les parts del microscopi i els passos que s'han de seguir per fer una correcta observació d'una mostra. Van visualitzar a diferents augments (des de 40 fins a 600) com és el borrissol que desprenen els nostres jerseis

I els alumnes de 4t d'ESO van observar a través del microscopi la mitosi de la ceba. Els futurs científics van poder visualitzar i distingir les diferents fases de la mitosi, entre elles l'anafase.